torstai 12. joulukuuta 2013

Kiesus kylmä!!

Kylmyyshän on pukeutumisasia vai miten se sanottiin? jostain syystä kuitenkin kun täällä etelässä ollaan olen ollut äärimmäisen laiska ostamaan talvivaatteita ylipäätään, kaikki vaatteet tuntuu olevan ohkaisia pitkähihaisia tai ohuita farkkuja onneksi sentään talvitakkeja on muutamakin, kaapista löytyy myös hattu mutta sitä en tänäänkään päähäni pistänyt vaikka eilen näin pihalla hatutettujakin ihmisiä!
Mulla on täällä tasan 3 paria sukkia..viime talvena ei tainnut olla sen enempää jostain syystä niitäkään ei vaan koskaan tule ostettua lisää kaipa se johtuu siitä että suurinosa vuodesta kuljetaan ilman sukkia..

No tässäpä jaksaa taas ajatella että onneksi en ole Suomessa missä on ehkä vielä kylmempi...tosin Suomessa asunnot sisältä on lämpiminä 24/7 josta energialaitos aina kiittää.

Asuin muutaman vuoden vanhassa Turkkilaisessa talossa aiemmin ja voi sitä kurjuutta, muistan keittiössä talvella tiskanneeni ja ajatelleeni miltä tuntui olla Suomalainen nainen joskus silloin 50 luvulla kun se vesi piti erikseen lämmittää..onnekseni asun tänä päivänä modernissa normaalissa asunnossa missä on kuuma ja kylmä vesi kokoajan eikä tarvitse lämpöäkään kauaa odottaa kun laittaa ilmastointilaitteen päälle..

Muistan viime talvena kun olin yhden yön kaverilla Alanyassa vanhemmassa talossa ja aamulla kun heräsin mietin ettei ikinä enää jääkaappiin yöksi!...mitä vanhemmaksi sitä tulee ja mitä kaummin täällä on kai sitä vaan tulee mukavuudenhaluiseksi..

Toinen tärkeä asia mikä täällä on mielestäni oltava on ehdottomasti varageneraattori, sen verran usein katkeaa kuitenkin sähköt että on se vaan ihana kun ei tarvitse kesäkuumalla hikoilla tai talvella jäätyä kalikaksi sähkökatkon yllättäessä..


Tässä kaveriltani varastettu kuva  Kestelin kohdalta viikko sitten tuli lunta vuorten huipuille:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti