tiistai 14. tammikuuta 2014

Anamur

Valokuviani tänään selaillessani tuli meidän Anamurin reissun kuvat katsottua ja aah sitä ihanuutta mitä muistoja reissusta tuli heti mieleen...olin jo monta vuotta nimenomaan halunnut Anamuriin ja alkusyksystä saimme vihdoin reissun mieheni kanssa toteutettua,ilmat todella helli meitä eli ei tarvinnut hikoilla liian kuumassa ja merivesi oli ihanan vilpoista. 
Anamur sijaitsee noin 2.5 tunnin ajomatkan päässä Alanyasta itään (hyvinkin vuoristoista ja kurvikasta tietä lähes koko matka perille asti) Mersinin maakunnassa siellä on upea iso linnoitus ja niin paljon muuta kivaa katseltavaa ja ihmeteltävää juuri viikonlopun mittaiselle lomalle oman rakkaan kanssa.
Anamur on Turkissa tunnettu banaaneistaan ja mansikoistaan, sanotaan että 40% Turkin mansikoista tulee juuri nimenomaan Anamurista.Mamuren linnan vallihaudassa on satoja kilpikonnia joille voi heitelle vaikka leivänmuruja.
Me majoituimme siis kaksi yötä hotellissa vaikka moni tekeekin paikan päälle päivän reissun niin itse halusin ihan ajan kanssa tutustua paikkaan.

Upea Mamuren linna

Sisäänpääsy linnaan oli noin 10 tl siellä sai liikkua ja kiipeillä aika vapaasti

Paikalla ei tuona päivänä ollut muita joten saimme ihailla aluetta ihan kaksin

Lisää kuvateksti

Historiallisia jäännöksiä;)

amfiteatteri

Tämä ihana ranta sijaitsi amfiteatterin läheisyydessä mutta hieman syrjemmässä, tälle alueelle oli myös joku muutaman liiran pääsymaksu eikä ketään muita turisteja ollut paikalla joten mepä menimme uimaan ja uimmepa monta tuntia.



Linnasta otettu kuva

Tämä kuva otettu matkan varrelta

2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Näyttää tosi kauniilta ja mielenkiintoiselta paikalta. Sun blogia lukiessa pitää aina lisätä paikkoja listaan "näissä haluan vierailla" :D

    VastaaPoista
  2. Todella on ihana paikka ja varsinkin jos haluaa sellaista kaiken nollaavaa rauhallista menoa, eli ei välttämättä paikka bilettämistä haluaville sinkuille vaikkakin yökerho se tuollakin näytti olevan. Kiva kuulla että saat jotain irti blogistani vaikka en pitkiä juttuja jaksakkaan kirjoitella:)

    VastaaPoista