maanantai 30. joulukuuta 2013

Kuşyuvası-Retkellä Alanyan vuoristossa

Kävimme eilen ajelulla Alanyan vuoristossa lähdimme matkaan Mahmutlarin kohdalta ylöspäin, näin pitkälle en ole tätä tietä ennen mennyt. Ajoimme Konyaan päin noin 40 kilometriä, tie on ensimmäiset 15 kilometriä suhteellisen helppoa kurvikasta maalaistietä ja maisematkin vehreitä pikkukylineen mutta hieman maisema muuttuu karummaksi ja ajotie vaarallisemmaksi mitä pidemmälle mennään.. mitä ylempänä vuoristossa olet sitä viileämpi ilma ja ajoittain saattaa olla jäätä tienpinnassakin..Suomalaisena tietysti järkeä senverran päässä ettei liian pitkälle kesärenkailla ajettu,ei vaikka autoa ajoikin Turkkilainen;)

Lauantaina aamulla kyseisellä tiellä oli koulonkolari jossa rakennusmiehiä kuljettanut minibussi suistui tieltä rotkoon..kyseinen minibussi oli nostettu ylös ja tuli meitä vastaan hinausauton kyydissä..tuli ihan kylmät väreet.
Kaunis Kuşyuvası on tosiaan vaikuttava näky kaikessa karuudessaan, sinne on rakenteilla tunneli joten alueella on raskasta rekkaa kulkemassa kokoajan, myöskin sen takia on teillä ajettava erityisen varovasti. Paikalliset tykkäävät pakata eväskorinsa ja lähteä  tänne piknikille perheen tai ystävien kanssa.
Kivä oli käydä näin talviaikaan,josko sitten ensikesänä uudestaan jos saamme kutsua vähän etäämmälle ystävämme kesämökille.


Tässäpä maisemia matkan varrelta

Dimcay näkyy pienenä pilkkuna näin ylhäältä,käytin zoomia
Viime vuonna tähän aikaan lunta oli enemmänkin vuorten huipuilla

Ajoittain oli jäätä tien reunassa



Nuotio ja grilliherkkuja

Tämä paimenkoira tietää mitä tekee..yksin kuljettamassa laumaa paikasta A paikkaan B


Takaisin ihmisten ilmoilla;)

6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia :) Tuota tietä mekin mooooonta kertaa vuodessa ajellaan Gökbelille missä miehen vanhempien ja muiden sukulaisten kesämökit on :) Sinne on matkaa noin 55 km. Mun vaan pitää aina ottaa matkapahoinvointitabletti ennen autoon menoa, kun mulla tulee helposti huono olo autossa ja varsinki kun on turkkilainen kurvailijakuski :D

    Nyt on tuolla vuorilla vähemmän lunta kuin edellisenä vuonna. Viime talvena tammikuussa ei päässyt enää ollenkaan ajelemaan sinne pariin kuukauteen ku oli niin paljon lunta siellä..

    Mutta tuon on ihana paikka grillailla luonnonhelmassa hyvässä seurassa, nautin joka kerta <3

    VastaaPoista
  2. Ajattelinkin että teillä myös tuolla suunnalla kesämökki:)En ihmettele että otat pahoinvointitabletteja matkalle,suhteellisen inhottavaa tietä kuitenkin.
    Mun entinen työkaveri oli kanssa eilen tuolla ja he ajoivatkin sitten mökilleen siellä oli tosiaan maisemat hyvinkin lumiset kun katselin hänen valokuviaan..yhdessä kuvassa oli jeeppi hieman ojassa..taisi olla liukasta;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojat ainaki tykkää off-roadista ja monesti on auto ojassa ja ties missä kukkulalla vinollaan :D Suunniteltiin jos ens viikolla mentäis taas vuorille yöksi tai pariksi: Alliki pääsis vähän lumessa temmeltämään itestä puhumattakaan ;D

      Poista
    2. Onneks toi oma mies osaa ajaa ihmisiks muuten en varmaan edes noille teille lähtis sen verran araks oon tullut ja on muuten hänkin sen keväisen kolarin jälkeen;) Tänään tainnut muuten tulla taas vuorille lisää lunta.Pitäkäähän te lystiä!

      Poista
  3. Hienot maisemat! Varmasti huippu piknik-paikka :) tällaiset postaukset on tosi kivoja, koska tääkin oli sellainen paikka, missä itse en oo käynyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu täällä on koko Alanya (koko Turkki) täynnä ihan huippu kivoja piknik paikkoja postailen niistä joskus lisääkin,kiva että tykkäsit :)

      Poista