maanantai 16. joulukuuta 2013

Viisumivapaus Turkkilaisille

Nyt se on sitten virallisesti julkistettu että Turkkilaiset saavat kolmen vuoden sisällä matkustella EU:n alueella ristiin rastiin, mielenkiinnolla jään odottamaan mitä kaikkea tämä uudistus saa aikaan pitkällä tähtäimellä.

Tässä linkki Daily News lehden nettisivuille jossa aiheesta lisää:
http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-and-eu-sign-long-awaited-visa-deal-.aspx?pageID=238&nID=59635&NewsCatID=351
Mielestäni on hyvä asia että viisumivapaus vihdoin tulee, onhan se jotenkin ihmisen perusoikeus päästä matkustelemaan muuallekkin kun vain oman maan sisällä.




3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ensinnäkin ihanaa, että Maria sinäkin bloggailet :)

    Ja totta, kyllä se on minusta jokaisen perusoikeus päästä katselemaan maailmaa ja matkustelemaan. Syvä huokaus pääsi, kun luin tämän uutisen ja tajusin, että muutaman vuoden sisällä voidaan huoletta lähteä Suomeen lomalle koko poppoo eikä tarvi huolehtia sitä saako mies viisumia vai ei. Se on tosi iso asia, kun ei tarvi sitä stressata ja lisää lomafiilista sekä vaikuttaa varmasti miehenkin asenteeseen siihen, että haluaa Suomeen mennä lomailemaan, kun ei aluksi tarvitse olla "kuulusteltavana" kuin mikäkin toisen luokan kansalainen..

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaunis katsellaan kuinka kauan jaksan postailla tai kerkeän mutta ainakin yritetään;)
    No joo ei tuo ole kenellekkään kivaa joutua kuulusteluihin, muistan siellä itsekin joskus olleeni samassa jonossa muiden Suomeen hakijoiden seassa:D Tiukkoja kysymyksiä siellä esiteltiinkin.. säälitti edessä oleva mies joka joutui kunnon tenttaukseen;)

    VastaaPoista