lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulutunnelmia

Tänään onkin ollut tosi jouluinen päivä,aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta ja talvitakki on ollut turhaan mukana;) Koristelimme aamulla toimiston kuusen harmi ettei sitäkään saa tehdä rauhassa kun aina on joku Turkkilainen opettamassa kuinka joulukuusta koristellaan..yhteishengessä saimme kuitenkin kuusen kauniiksi vaikka välillä tekikin mieli laittaa se joulunauha jonkun muun ympäri kuin kuusen..
Yhden aikoihin lähdin kyläilemään Suomalaisen eläkeläis pariskunnan luokse heillä olikin jo kahvipöytä valmiina odottamassa.Vieraina olivat kompleksin talonmies vaimoineen sekä eräs toinen eläkeläis rouva jonka myöskin tunnen hyvin.
Ohjelmassa oli jutustelua,joululaulujen kuuntelua läppäriltä ja sitten emäntä yllätti ja alkoi itse laulamaan..rouva (70-vuotias) on kyllä niin eläväinen että täytyy sanoa kun hän lauloi rakastamani laulun varpunen jouluaamuna oli siinä pitelemistä etten itkeä tirauttanut..joistain ihmisistä se onnellisuus,rehellisyys ja elämän myönteisyys paistaa silmistä..kaunista.

Melkein valmiiksi koristeltu kuusi,lisäsimme vielä joulunauhaa ja jouluvalot kuvan ottamisen jälkeen.

Tietysti kun vieraina oli myös Turkkilainen talonmies ja hänen vaimonsa pääsin myöskin automaattisesti kahdeksi tunniksi tulkiksi..heillä on kyllä kaupungin parhaita talonmiehiä se täytyy käsi sydämellä sanoa..parasta on muuten kuunnella kun he keskenään kommunikoivat ja kuinka hyvä kommunikaatio taito heille on tullut vaikka talonmies osaa vain muutamia sanoja Englantia ja nämä eläkeläiset sanan sieltä sanan täältä koittavat aina oppia Turkin kieltä.

Mudo cityn alakerrassa on ihanan paljon tilpehööriä myynnissä..keskikerroksessa sitäkin ihanampia vaatteita;)
Eilen lähdin katselemaan joululahjoja töiden jälkeen,en voi kertoa mitä sieltä ostin koska muutama lahjan saaja voi tätä blogia lukea, mutta kerrottakoon että ostaessani miesystävälleni  sukkia waikikista oli kassalla nuori nainen ja kun hänelle sanoin voiko laittaa pakettiin hän katsoi minua kuin idioottia kysyen "laitanko nämä pakettiin?"katsoin häntä varmasti yhtä tyhmästi takaisin ja sanoin että juu juu pakettiin..kävellessäni paketin kanssa pois kaupasta kävi naurattamaan kun tajusin että nuori naismyyjä tai varmaan kukaan Turkkilainen ei ihan ymmärrä mitä varten 10 liiran sukat pitää laittaa lahjapakettiin.. Toisaalta voihan se olla ettei tota ymmärrä moni Suomalainenkaan, itse vaan tykkään ostaa aina käytännöllisiä lahjoja jos kyse on aikuisista.
Niin oli kauniisti katettu pöytä ja upeat aluslautaset joissa koristeina lumihiutale kuvioita

.

Eipä tänne tänään muuta kun joulua odotellessa:)

3 kommenttia:

  1. Kivan jouluiselta kuulostaa! Varpunen saa kyllä mutkin herkistymään, se on niiiin <3
    Hei saako udella, missä oot töissä? :) ihan mielenkiinnosta, en ainakaan huomannut että oisit aiemmin kirjoittanut tai sitten on mennyt ohi.

    VastaaPoista
  2. Eilen leivottin pipareita ja pullaa josko tänään saisi aikaiseksi myös karjalanpiirakoita..
    Olen päättänyt pitää työni erillään blogimaailmasta,varmasti ymmärrät,sen verran voin kuitenkin kertoa että en ole matkaopas enkä tee hanttihommia vaan hyvä työpaikka kaikin puolin.

    VastaaPoista