maanantai 17. maaliskuuta 2014

Sunnuntaipäivän patikointia

Sunnuntaiaamuna lähdimme aamupalan jälkeen autolla kohti Demirtaksen vuoristoteitä tavoitteenamme jättää auto jonnekin matkan varrelle ja kävellä samalla kurkkaamassa mitä kuuluu Sapadere kanjonille. Auton jätimme muutamia kilometrejä aikaisemmin tien varteen ja lenkkeilimme reippaina aina kanjonin päähän, sielläpä meitä odotti ihana vesiputous.
Itse en ole kanjonilla aiemmin käynyt ja kyllä tuo kohde varmasti on kesäaikaan mukavampi kun siellä voi silloin uidakin vilpoisessa vedessä ja samalla reissulla nautiskella siistinoloisen ravintolan antimista. Kanjoni on noin 500 metriä pelkkää ylämäkeä joten otin spurtin ja juoksin lähes koko matkan ylös saakka..pakkohan se oli kun ei muitakaan turisteja ollut niin piti käyttää tilanne hyödyksi;) Kunto on minulla ainakin kohentunut niin paljon että ihan ihmetyttää ja olokin on mitä parhain.
Sapadere kanjonille on Alanyasta noin tunti ajomatkaa ja kilometrejä noin 32 tiet paikan päälle on mielestäni hyvät ja opasteita on joka puolella,silti onnistuimme takaisin tullessa kääntymään väärälle tielle kunnes nopeasti tajusimme ajavamme ihan väärään suuntaan;)
Matkanvarrella on toinen toistaan ihastuttavampia pikkukyliä ja laaksoja joissa silmä lepää,vihreyttä on joka puolella vielä näin kevätaikaan kun aurinko ei ole päässyt kärventämään nurmikoita.

Tässäpä kuvapläjäys!















4 kommenttia:

  1. Sapaderen kanjoni on ihan kaunis paikka! Me oltiin kerran yhellä retkellä, jeepillä mentiin, ja käytiin muun muassa siellä :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis paikka tosiaan on mutta en ehkä tuonne tule aikoihin taas menemään. Kesäaikaan kiva varmasti kun saa uidakkin itse taas silloin välttelen turistimassalaumoja joten ei varmasti tule silloinkaan käytyä:D Jeeppi retket on varmasti kivoja kun käydään monissa eri paikoissa.

    VastaaPoista
  3. Jep, sama juttu, kerran nähty niin ei ainakaan kovin lähiaikoina tulis mentyä. Kesällä oli joo kiva mennä jeepillä, mutta uimassa ei tullu käytyä, mun mies kyllä kävi pulahtamassa siellä kylmässä vedessä. :D

    VastaaPoista
  4. Mahtaneeko tämä olla sama paikka, minne matkatoimisto Detur aina vie matkalaisia retkelle.
    Itse en ole ollut koskaan Turkissa, mutta Suomessa tuli taannoin ohjelmaa suomalaisista matkaoppaista siellä.

    VastaaPoista